FAQ

Vraag ons gerust via de chat, mail of whatsapp. 

 

- Wat is de maat van de vacht of mand? 

De maten staan meestal bij de advertentie. De vacht wordt alleen op het leer gemeten dus de lengte van de vacht (haren) komt daar nog bij op en kan per vacht verschillen.

- Welke maat mand moet ik kiezen voor mijn hond?

meet de mand op waar de hond of kat nu het liefst in ligt. Kijk ook naar of uw huisdier lekker opgerold wil liggen of juist languit. 

-Wat doe ik als de mand vuil is geworden door een ongelukje?

Voorkomen is natuurlijk het beste en als u weet dat uw huisdier incontinent is raden wij het gebruik van een vacht af. U kunt de vacht of mand niet wassen. Als u er op tijd bij bent kunt u het zo snel mogelijk droogdeppen met keukenpapier oid. de huid mag niet nat worden. evt kunt u daarna baking soda op de plek strooien wat het overige vocht op kan nemen. Hierna kunt u de vacht stofzuigen. Opgedroogd overgeefsel is makkelijk uit de vacht te kammen.

- Help mijn vacht gaat vilten!

Het is afhankelijk van het soort vacht welke sneller gaan vilten. langharige vachten vilten sneller. U kunt dit makkelijk tegen gaan door de vacht regelmatig te borstelen. Zo gaan de haren verder van elkaar af staan en wordt de vacht weer ''fluffie''. 

- Stinkt de vacht?

Er blijft altijd een typisch schapengeurtje over. Meestal vervaagd dit na een paar weken gebruik. U kunt het versnellen door de vacht bij droog weer te luchten. 

- Gaat de mand naar de hond ruiken?

Nee, dat is juist het mooie van een schapenvacht. Het neemt geen vuil of geur op. In tegenstelling tot synthetische materialen waar u juist wel de typische hondengeur ruikt en alles steeds moet wassen. en mooi weetje de vacht van uw huisdier gaat extra glimmen door het wolvet/lanoline